ARABULUCULUK

Kanunda İş, ticaret, tüketici uyuşmazlıkları için dava açmadan önce dava şartı olarak zorunlu arabuluculuk öngörülmüştür. Çalışır Hukuk olarak, Arabuluculuk Daire Başkanlığı Siciline bağlı çalışan avukat kadromuzca bu süreçte aktif rol üstlenmekteyiz. 

Arabuluculuk faaliyetlerinin diğer bir ayağı olarak ifade edebileceğimiz ihtiyari arabuluculuk hizmeti de sunan büromuz, hukuki uyuşmazlık yaşayan taraflarla ihtiyari arabuluculuk faaliyeti kapsamında etkin çözümler sunmak suretiyle sorunun yargı organlarına varmadan çözülmesi sağlanarak taraflara yüklenecek olası maddi ve manevi yükler bertaraf edilmektedir.

İş Hukuku Uzman Arabulucu Av. Eşref Çalışır önderliğinde ülkemizde, en fazla dava konusu olan işçi-işveren uyuşmazlıklarında, özellikle ihtiyari arabuluculuk faaliyetleri çerçevesinde tarafların ortak bir noktada buluşması sağlanmaktadır. Böylece uyuşmazlık yargı organları önüne ulaşmadan çözümlenmesi sağlanmakta, tarafların zaman kaybının önüne geçilmekte ve ekonomik olarak tasarruf etmeleri sonucuna ulaşılmaktadır.